Hyppää sisältöön

Opetushallitus alkaa koordinoimaan Harrastamisen Suomen mallin yhteyspistettä

Harrastamisen Suomen mallin yhteyspistettä on koordinoinut sen perustamisesta, kesästä 2021 lähtien, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Koordinointivastuu siirtyy 1.5.2024 alkaen Opetushallitukselle. Yhteyspisteessä sen perustamisesta asti toiminut koordinaattori Tarja Vartiainen siirtyy muutoksen yhteydessä erityisasiantuntijaksi Opetushallitukseen jatkamaan yhteyspisteen toimintaa. Yhteyspiste tukee jatkossakin kuntia ja harrastusten järjestäjiä Harrastamisen Suomen mallin toteuttamisessa ja kehittämisessä.

Yhteyspisteestä saa tukea jatkossakin

Kunnat, harrastusten järjestäjät ja kehittämishankkeiden toimijat saavat tukea yhteyspisteestä. Yhteyspisteen tehtävänä on jatkossakin edistää kuntien ja harrastusten järjestäjien yhteistyötä, kerätä ja jakaa hyviä käytänteitä sekä auttaa kuntia löytämään harrastusten järjestäjät lasten ja nuorten toivomiin harrastuksiin.

Yhteyspiste muun muassa koordinoi valtakunnallisia Harrastamisen Suomen mallin kuntakoordinaattoreiden ja harrastusten järjestäjien sekä kehittämishankkeiden verkostoja. Verkostoissa jaetaan hyviä käytänteitä ja kehitetään mallin mukaista toimintaa. Verkostoille järjestetään etä- ja livetapaamisia. Lisäksi yhteyspiste tuottaa sisältöjä sekä ylläpitää Harrastamisensuomenmalli.fi-verkkosivustoa. Sivustolla on kunnille ja harrastusten järjestäjille suunnattu laaja ja päivittyvä tieto- ja materiaalipankki Harrastamisen Suomen mallista sekä hyvien käytänteiden ilmoitus- ja jakosivusto. Sivustolta löytyy myös Löydä harrastuksen järjestäjä palvelu, jonka avulla kunnat voivat löytää harrastuksen järjestäjiä. Organisaatiomuutos näkyy kumppaneille lähinnä käytettävien järjestelmien muuttumisena esimerkiksi uutiskirjeisiin käytettävä järjestelmä ja uutiskirjeen ulkoasu muuttuvat. 

Lisätiedot

Tarja Vartiainen, koordinaattori
tarja.vartiainen@oph.fi
+358 50 577 8907

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa