Hyppää sisältöön

Harrastusverkosto

Harrastustoiminnan toteuttajat ovat muodostaneet Harrastusverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia. Verkosto haluaa tarjota kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastustoimintaan koulupäivän yhteydessä tai vapaa-ajalla. Harrastusverkosto koordinoin valtakunnallista harrastusviikkoa.

Harrastusverkostossa ovat mukana mm. seuraavat toimijat: Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu LASTU, 4H, Helsingin kulttuuripalvelut, Kansalaisopistojen liitto, Koululiikuntaliitto, Kuntaliitto, Lasten ja Nuorten keskus, Lastenkulttuurikeskus Lastu, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Liikkuva koulu, Liikunnan aluejärjestöt, Liperin kunta, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Nuorisoseurat, Suomen Olympiakomitea, Opinkirjo, Suomen Parkour, Suomen Partiolaiset, SOS-Lapsikylä, Taiteen perusopetusliitto TPO ry, Vanhempainliitto, Suomen Paralympiakomitea ry, Suomen Voimisteluliitto ry, Suomen Kirkkomusiikkiliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Suomen Nuorisosirkusliitto, Arkki, Suomen voimisteluliitto, Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry ja Harrastamisen Suomen mallin yhteyspiste.

Verkostossa on vakituisten toimijoiden lisäksi mukana yksittäisten kuntien edustajia ja muita asiasta kiinnostuneita tahoja. Tervetuloa mukaan! Harrastusverkoston vuoden 2022 neljäs kokous on 30.5.2022 klo 13.00-14.30.

Lisätiedot
Aleksi Valta, Toiminnanjohtaja, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ry
+358 40 820 5425
aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Harrastusviikko 5.-11.9.2022

Harrastusviikon tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mieluisa harrastus. Vuosittain järjestettävän harrastusviikon aikana oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastuksia. Harrastusviikolla 5.-11.9.2022 koululaiset pääsevät tutustumaan harrastuksiin, kun kunnat, koulut ja harrastustoimijat järjestävät mahdollisuuksia tutustua harrastuksiin esimerkiksi harrastusmessuilla tai välituntisin järjestettävillä harrastuspisteillä. Idea viikkoon on lähtenyt lapsilta ja nuorilta.

Uusia harrastuksia pääsee kokeilemaan ympärivuoden virtuaalisesti harrastusviikko.fi -sivustolla. Harrastuksiin oppilas voi tutustua itsenäisesti, perheen kesken tai opettajan johdolla. Sivustolta löytyy harrastuksia sarjakuvahahmojen luomisesta, parkouriin ja teatterista kokkaukseen.

Jaa somessa: