Hyppää sisältöön

Koululaiskysely ja Harrastamisen Suomen mallin arviointi toteutetaan tänä syksynä

kuva: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää lokakuussa Koululaiskyselyn, jolla kuullaan koululaisia heidän harrastustoiveistaan koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallista rahoitettujen harrastusten tulee perustua koulun oppilaiden toiveisiin. Lisäksi ministeriö teettää arvioinnin, jonka tavoitteena on tuottaa tietoa Harrastamisen Suomen mallille asetettujen tavoitteiden toteutumisesta, mallin toimivuudesta ja vaikutuksista. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, mitä kokemuksia ja mielipiteitä on lapsilla ja nuorilla.

Koululaiskyselyllä selvitetään oppilaiden harrastustoiveita

Valtakunnallinen Koululaiskysely on osa Harrastamisen Suomen mallin toteutusta. Opetus- ja kulttuuriministeriön joka toinen vuosi järjestämällä Koululaiskyselyllä kuullaan koululaisia heidän harrastustoiveistaan koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallista rahoitettujen harrastusten tulee perustua koulun oppilaiden toiveisiin. Harrastaminen voi tapahtua koulun tiloissa tai muualla harrastuksesta riippuen. Koululaiskysely 2022 käynnistyy lokakuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely on osallistujamäärällä mitattuna maamme merkittävimpiä lasten ja nuorten kuulemisen välineitä. Vuoden 2020 Koululaiskyselyyn osallistui peräti 215 000 oppilasta.

Harrastamisen Suomen mallin arvioinnin toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Opetus- ja kulttuuriministeriö teettää Harrastamisen Suomen mallista arvioinnin. Arvioinnin toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus. Arviointi toteutetaan ajalla 1.9.2022 – 30.3.2023. Arvioinnin tavoitteena on tuottaa tietoa Harrastamisen Suomen mallille asetettujen tavoitteiden toteutumisesta, mallin toimivuudesta ja vaikutuksista. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, mitä kokemuksia ja mielipiteitä on lapsilla ja nuorilla.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa