Hyppää sisältöön

Osallistu luokkasi kanssa Harrastamisen Suomen mallin ideakilpailuun

Harrastamisen Suomen mallin yhteyspiste on käynnistänyt ideakilpailun. Harrastusten esittelyyn harrastuskorttien avulla etsitään ideoita. Ideakilpailuun voi osallistua jokainen Suomen peruskoulun koululuokka.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja

Kilpailu on tarkoitettu Suomen peruskoulujen 1.–9.-luokille. Ideoita harrastuskorttien hyödyntämisestä harrastusten esille tuomisessa otetaan vastaan 9.9.2022 asti. Kilpailuun voi osallistua tästä linkistä https://q.surveypal.com/idea ja ylläolevasta painikkeesta.

Kilpailun päätyttyä kaikkien ehdotusten tekijöiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:
• 1 kpl harrastuspaketti, joka sisältää kuusi frisbeegolf-kiekkoa ja viisi harrastuspelikorttipakkaa ja opettajalle Harrastamisen Suomen mallin T-paidan
• 4 kpl harrastuspakettia, joista kukin sisältää viisi harrastuspelikorttipakkaa.

Palkintojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta 16.9.2022 mennessä. Voittajat julkaistaan Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen verkkosivulla kilpailun päätyttyä. Palkinnot postitetaan voittajien ilmoittamiin postitusosoitteisiin kilpailun päätyttyä. Kilpailussa ilmoitettuja ideoita julkaistaan Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen viestintäkanavissa.

Mitkä ovat harrastuskortit?

Harrastuskortit ovat pelikortit, joiden avulla pääsee tutustumaan eri harrastuksiin ja pelaamaan korttipelejä. Harrastuskorttien kuvitukset koostuvat lasten ja nuorten harrastustoiveista, jotka kerättiin vuoden 2020 koululaiskyselyssä. Mukana ovat liikunta ja urheilu, taide ja kulttuuri, nuorisoala, tiede, luonto, kädentaidot ja muut harrastukset.

Joka viidenneltä oppilaalta puuttuu mieleinen harrastus

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Vuoden 2020 koululaiskyselyn vastaajien mukaan koululaisista 55 % haluaa aloittaa jonkun harrastuksen. Joka viidenneltä puuttuu mieleinen harrastus. Heistä yli 60 % haluaisi aloittaa harrastamisen. Kilpailun tavoitteena on löytää ideoita siihen, miten harrastuskortteja voisi hyödyntää kouluissa, jotta yhä useampi lapsi ja nuori löytäisi itselleen mieluisan harrastuksen.

Lue lisää harrastuskorteista ja katso esimerkki-ideoita harrastuskorttien hyödyntämisestä.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa