Hyppää sisältöön

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – Raision Aktiivinen Ihalan koulu näkyy Instagramissa

Kuva: Anu Muurinen

Raisiossa Ihalan koululla oppilaiden koulupäivistä pyritään tekemään joka päivä fyysisesti aktiivisia. “Aktiivinen Ihala” Instagramissa kertoo kuvin vanhemmille ja muille seuraajille, miten luokka on aina liikkeessä. Lue vinkit, miten Instagramia voisi hyödyntää Harrastamisen Suomen mallissa!

Raisiossa Aktiivisen Ihalan koulupäivistä fyysisesti aktiivisia

Raision Ihalan koululaiset oppivat vauhdilla. Luokassa ei tarvitse istua pulpeteissa, vaan opetuksessa on mukana liikettä aina, kun se siihen sopii. Jokaisesta koulupäivistä pyritään tekemään fyysisesti aktiivisia. Se voi olla vaikkapa pitkän vokaalin, geminaatan ja ng-äänteen kertailua leikkimielisenä kisana tai peruslaskutoimitusten kertailua Kimble-twistillä.

Aktiivinen Ihala -Instagram-tilin ajatus on tehdä näkyväksi huoltajille ja muille ulkopuolisille tahoille, millaista on Ihalan koulun fyysisesti aktiivinen arki, mitä kaikkea siihen kuuluu ja miten monenlaisia toimintoja siihen voidaan sisällyttää.” kertoo Anu Muurinen. Hän toimii Raision ja Lounais-Suomen alueella Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien kouluttajana sekä opettajana.

Instagramista olemme saaneet vain positiivisia palautteita – kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Postaukset toimivat toisinaan myös inspiraation lähteinä kollegoillekin, jotka pohtivat sisältöä oppitunneille tai muihin tapahtumiin.

Anu Muurinen, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -kouluttaja, opettaja

Anu Muurinen vastaa pääsääntöisesti postauksista, mutta postauksia ja tekstejä tekee muutama muukin kollega. “Toki postaaminen ja kuvaaminen työllistävät jonkin verran, mutta itse en koe sitä työlääksi. Se on minulle luontainen tapa toimia. Älypuhelimet tekevät kuvaamisesta ja postaamisesta helppoa ja nopeaa.

”Jos tämä ”nakki” olisi jonkun ei-niin-someihmisen kontolla, voisi IG:n ylläpitäminen tuntua pakkopullalta.” kertoo Anu.

Tällä hetkellä Instagram-tilillä seuraajia on noin 370, muttei Instaa ole mitenkään erityisen hanakasti ja tiheästi markkinoitu. Lapset ja nuoret löytävät IG:n helposti. Ja enenevässä määrin myös huoltajat.

Anu hehkuttaa: ”Instagramista olemme saaneet vain positiivisia palautteita – kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Postaukset toimivat toisinaan myös inspiraation lähteinä kollegoillekin, jotka pohtivat sisältöä oppitunneille tai muihin tapahtumiin. Monesti on kuulunut oppilailta ja huoltajilta hämmästyneitä kommentteja, etteivät he ole tienneet kaikesta siitä toiminnasta, jota koulussa on meneillään.

Aktiivinen Ihala Instagram
Kuvat: Anu Muurinen

Instagram Harrastamisen Suomen mallin käyttöön

Anu suosittelee Instagramia Harrastamisen Suomen mallin toiminnasta kertomiseen. Kuva kertoo niin paljon enemmän kuin sanat. Olennaista Instagramin käytössä on, että postauksissa käytetään hyvälaatuisia kuvia. Kuvausluvat Ihalan koululaisilta kerätään Wilman kautta. Toki toisinaan Anu saattaa vielä varmistaa kuvissa olevilta, saako kuvan julkaista.

Tavoitteena kuvissa on aina korostaa toimintaa ja ehkä tilanteen tunnelmaakin, ei oppilasta. Ensisijaisen tärkeää on myös se, että oppilaat näyttäytyvät kuvissa ja videoissa positiivisessa valossa!” Anu vinkkaa muille Instagram-tilin käyttöönottoa harkitseville.

Harrastamisen malli on käynnistynyt – koronan hieman höllennettyä otettaan

Raisiossa Harrastamisen Suomen malli kulkee nimellä RaiHa. RaiHa:n harrastustoiminnot suunnitellaan koulukohtaisesti yhteistuumin. Kaikki Raision alakoulut sekä yläkoulu huomioidaan. Toiminnan laajuus määräytyy uusien toimintojen sovittamisesta kuhunkin kouluun ja lukujärjestyksiin. Toteutuksessa huomioidaan jo olemassa oleva koulujen kerhotoiminta. Koronan hieman höllennettyä otettaan on Harrastamisen Suomen mallin harrastuksiin kysyntää ollut mukavasti ja toiminta pääsee pitkästä aikaa kunnolla käynnistymään.

Jaa somessa:

Muita käytänteitä