Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen mallin nimikilpailu alkaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt kilpailun Harrastamisen Suomen mallin keulakuvana toimivalle H-hahmolle. Jokainen Suomen peruskoululainen voi osallistua kisaan.

Harrastamisen Suomen mallin keulahahmolle, H-hahmolle, etsitään kilpailulla nimeä. Nimikilpailu on tarkoitettu koululaisille (luokat 1-10) ja nimiehdotukset toimittaa opettaja tai lapsen vanhempi. Ehdotuksia otetaan vastaan koululaisilta ympäri Suomen 3.10.2021 asti.

Kampanjassa mukana ovat seiväshyppääjä Wilma Murto sekä tanssitaiteilija Atte Kilpinen, jotka valitsevat nimiehdotuksista kymmenen parasta. Koululaiset äänestävät voittajanimen. Voittajaehdotuksen tekijä palkitaan ja koko luokka saa heijastavat harrastuskassit.

Osallistumisohjeet

Mieti nimi, joka sopii mielestäsi H-hahmolle. Kerro ehdotuksesi opettajalle, joka pitää kirjaa kunkin oppilaan ehdotuksesta ja lähettää luokkansa ehdotukset 3.10.2021 mennessä seuraavaan osoitteeseen:

nimikilpailu.okm@gov.fi

Myös vanhempi voi lähettää nimiehdotuksen.

Voittajaa voi äänestää 11.10.2021 alkaen. Äänestyksen alkamisesta ja siihen osallistumisesta tiedotetaan erikseen. Voittaja julkistetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilla 8.11. mennessä.

Nimikilpailun äänestys

Parasta nimeä voit äänestää helposti äänestyslomakkeella. Äänestää voit 3.11.2021 asti.

Nimivaihtoehtoja on kymmenen ja ne ovat valinneet seiväshyppääjä Wilma Murto sekä tanssitaiteilija Atte Kilpinen lasten ja nuorten 280 ehdotuksesta. Toivomme että lapset ja nuoret saisivat äänestyslinkin koulusta tai harrastuksesta. Voittaja julkistetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilla 8.11.2021 mennessä.

Lisätiedot

Neuvotteleva virkamies, Iina Berden (OKM), p. 0295 330 069

Korkeakouluharjoittelija, Kia Korolainen (OKM, Kulttuuri- ja taidepolitiikan osasto, Taiteen ja kulttuuriperinnön vastuualue), p. 0295 330 419

AMK-harjoittelija, Liisa Vallin (OKM, viestintäyksikkö), p. 0295 330 002

Lataa nimikilpailujulisteet kouluille

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa