Hyppää sisältöön

Miten pääsee harrastuksen järjestäjäksi?

Harrastuksia kouluihin oppaassa kerrotaan kuinka Harrastamisen Suomen mallin mukaisten harrastusten järjestäjäksi voi päästä.

Kunnissa haetaan harrastuksen järjestäjiä Harrastamisen Suomen mallin mukaisten harrastusten toteuttamiseen lukuvuodelle 2022–2023. Tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastamisen Suomen malli luo harrastusten järjestäjille mahdollisuuden kuntayhteistyöhön. Osana mallia kunnat hankkivat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa esimerkiksi ostopalveluna yhdistyksiltä ja yrityksiltä. Harrastusten järjestäjien kannattaa ottaa yhteyttä oman kuntansa harrastuskoordinaattoriin, jos on kiinnostunut harrastusten järjestämisestä. Kunnan harrastuksista vastaava henkilö löytyy useimmiten liikunta-, kulttuuri-, nuoriso- tai opetustoimesta.

Ilmoittaudu harrastuksen järjestäjäksi

Kuntien avuksi on koottu yhteystietolista harrastustoiminnan järjestäjistä. Listan tarkoituksena on auttaa kuntia yhteistyökumppaneiden ja ammattitaitoisten ohjaajien löytämisessä harrastuksiin, joita lapset ja nuoret ovat toivoneet. Yhteystiedot harrastustoimijoiden listalle voi ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella.

Mitä asioita pitää huomioida harrastustoiminnan suunnittelussa, järjestämisessä, seurannassa ja arvioinnissa?

Harrastuksia kouluihin opas yhdistyksille ja muille harrastusten järjestäjille opastaa kuinka Harrastamisen Suomen mallin mukaisten harrastusten järjestäjäksi voi päästä. Oppaassa kerrotaan myös mitä asioita pitää huomioida harrastustoiminnan suunnittelussa, järjestämisessä, seurannassa ja arvioinnissa.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa