Hyppää sisältöön

Harrastusten järjestäjät kertoivat kehitysehdotuksia Harrastamisen Suomen mallista opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä kyselyssä

kuva: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriä kartoitti kyselyllä harrastusten järjestäjien näkemyksiä ja kehitysehdotuksia Harrastamisen Suomen mallista 21.12.2021-14.1.2022. Kyselyyn osallistui 479 vastaajaa. Heistä 87 % on mukana Harrastamisen Suomen mallissa. 8 % kyselyyn vastanneista kertoi, että suunnitelmissa on osallistua Harrastamisen Suomen malliin keväällä tai syksyllä 2022. Kyselyyn vastanneista 74 % piti tiedotusta toiminnan järjestämisestä riittävänä ja hyvänä. Yhteyspisteen verkkosivuja oli hyödyntänyt 58 % vastaajista. 30 % vastaajista ei mielestään saanut riittävästi perehdytystä kunnasta toiminnan järjestämiseen.

Onnistumiset ja kehitysehdotukset Harrastamisen Suomen mallissa

Onnistumisina Harrastamisen Suomen mallissa kyselyyn vastanneet mainitsivat muun muassa seuraavia asioita:

  • yhteistyön lisääntyminen,
  • monipuolinen harrastustarjonta myös pieniin kouluihin ja paikkakunnille,
  • lasten ja nuorten innokkuus ja tekemisen ilo,
  • lasten ja nuorten toiveisiin vastaaminen ja
  • riittävä rahoitus.

Kehitysehdotuksia kertoi 245 vastaajaa. Kehitysehdotuksissa nousivat esille muun muassa seuraavat asiat: rahoituspäätös pitäisi saada aiemmin, materiaalipankki toiminnan tueksi (palkkamalli, sopimuspohjat, oppaat, ohjeet, mainospohjat, webinaarit), monikielinen ja monikanavainen tiedotus sekä jatkuvuuden varmistaminen.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa