Hyppää sisältöön

Saavutettava harrastusmerkki

Osallistumisen ja harrastamisen tulee olla mahdollisimman helppoa riippumatta esimerkiksi toimintarajoitteista, tuen tarpeista, äidinkielestä tai perheen taloudellisesta tilanteesta. Saavutettavasti ja esteettömästi toteutettu harrastustoiminta on kaikkien harrastajien etu.

Saavutettava harrastus -merkki

Saavutettava harrastus -merkki on kaikille harrastusten järjestäjille tarkoitettu merkki, jolla viestitään oman toiminnan saavutettavuudesta. Kyseessä on ennen kaikkea asennemerkki, joka kertoo toimijan pyrkimyksestä järjestää harrastus mahdollisimman saavutettavasti.

Saavutettava harrastus -asennemerkillä ilmaistaan tukea tarvitseville osallistujille, heidän huoltajilleen ja perheille, että toiminnassa pyritään ottamaan kaikenlaiset osallistujat huomioon. Samalla merkki viestii siitä, että toiminnan järjestäjälle voi turvallisesti kertoa tuen tarpeesta. Merkin käyttämisellä toimija osoittaa, että se haluaa myös tukea tarvitsevat harrastajat toimintansa piiriin ja on valmis etsimään ratkaisuja, joiden avulla tämä onnistuu.

Saavutettava harrastus -merkin on lanseerannut Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto osana Saavutettava Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hakkeeseen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.


Ilmoittaudu Saavutettava harrastus -merkin käyttäjäksi

Merkin käyttöön liittyvät kriteerit ja linjaukset ovat viimeistelyvaiheessa. Merkin käyttäjäksi voi silti ilmoittautua oheisen linkin kautta avautuvalla lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään tämänhetkinen luonnos merkin käyttöä ohjaavista kriteereistä ja linjauksista. Lisäksi käyttäjät saavat ohjeita merkin käytöstä viestimiseen niin henkilökunnalle kuin asiakkaille.


Lisätietoja:

Tetti Tuhkio
hankekoordinaattori
+358 44 4935 839
tetti.tuhkio(at)lastenkulttuuri.fi

Jaa somessa: