Hyppää sisältöön

Koululaiskyselyllä selvitetään lasten ja nuorten harrastustoiveita koulupäivän yhteydessä

Ruuanlaitto oli yksi toivotuimmista harrastuksista vuoden 2020 koululaiskyselyssä. kuva: Shutterstock.com / Ilike

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt järjestyksessä viidennen valtakunnallisen Koululaiskyselyn lasten ja nuorten harrastustoiveista koulupäivän yhteydessä. Koululaiset valitsevat mieleiset harrastuksensa 81 harrastuksen valikoimasta. Valtakunnallinen Koululaiskysely on osa Harrastamisen Suomen mallin toteutusta.

Koululaiskysely lähtee 31.10.2022 maamme ala- ja yläkoulujen rehtoreille ja se on tarkoitettu perusopetuksen vuosiluokkien 1–9 oppilaille. Koululaisilta kysytään toiveharrastusten lisäksi, mitä harrastuksia he haluaisivat kokeilla. Kyselyn vastausaika on 31.10. – 16.11.2022. Koululaiskyselystä löytyy tänä vuonna kolme kieliversiota; suomi, ruotsi ja pohjoissaame.

Harrastamisen Suomen mallin toteutus perustuu koululaisten harrastustoiveisiin. Kuntien tulee valita ja järjestää harrastukset kuulemisesta saatavien tulosten pohjalta. Harrastukset järjestetään koulun tiloissa tai muissa tiloissa kuten urheiluhallilla tai museossa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Koululaiskysely on osallistujamäärällä mitattuna maamme merkittävimpiä lasten ja nuorten kuulemisen välineitä. Edellisen kerran opetus- ja kulttuuriministeriö toteutti Koululaiskyselyn vuonna 2020. Silloin siihen vastasi 215 000 oppilasta.

Kyselyn tulokset julkaistaan joulukuussa ja ne on katsottavissa ministeriön verkkosivulta.

Lisätiedot:
Suomenkielinen koululaiskysely kuvakaappauksina (.pdf)
Kirje rehtoreille koululaiskyselystä ja ohjeet opettajille (.pdf)

Tekniseen toteutukseen liittyvät kysymykset: hanna.niemela@fountainpark.fi

Kyselyn sisältöön liittyvät kysymykset: iina.berden@gov.fi; puh. 0295 330 069Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa