Harrastukset
Digikerho/etäkerho, Elokuva ja animaatio, Esport, Mediakasvatus, Mediataide, Peliohjelmointi, Pelisuunnittelu ja koodaus ja Pelit
Kunnat joissa toimintaa
Koko Suomi
Lisätietokuvaus harrastuksen järjestäjästä
Pelikasvatusta lapsille ja nuorille. Tarjoamme kaikkiin kuntiin kerhoja. Meillä on jo noin 50 kunta-asiakasta.
1: OMA PELISTUDIO (Ohjelmointi- ja pelisuunnitteluharrastus)
Video: https://youtu.be/1SzawuFm3J0
Omassa pelistudiossa osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan pelin. Lukukauden aikana suunnitellaan peli alusta loppuun aloittaen ideoinnista ja päättyen testaukseen ja julkaisuun. Pelistudio muotoutuu osallistujiensa ja pelintekijöiden näköiseksi. Olipa kyseessä lauta- tai videopeli, vaatii se tekijöiltään monenlaista osaamista ja yhteen hiileen puhaltamista. Pelistudiossa pääsee mm. kokeilemaan siipiään ohjelmoijana, käsikirjoittajana, graafikkona ja äänisuunnittelijana. Joku voi haluta olla vaikka tuottaja tai lavastaja. Pelistudio konsepti on luotu tuomaan eri lähtökohdista ponnistavat luovien projektien tekemisestä innostuneet koululaiset yhteen. Aiempaa pelintekokokemusta ei tarvita. Pelistudio opettaa konkreettisten taitojen ohessa tunnistamaan omia vahvuuksia, arvostamaan toisten taitoja ja keskustelemaan yhteisistä ideoista ja kiinnostuksen kohteista. Pelistudion materiaalit on suunniteltu ottaen huomioon erilaiset oppijat ja neurokirjon lapset. Pelikasvattajia perehdytetään toimimaan erilaisten oppijoiden kanssa ja heidän tarpeet huomioiden. Kaikissa kerhoissa luodaan yhteisöllinen ilmapiiri, jossa kaikkien ääni saadaan kuuluviin. Pelistudion kaikkiin tuntisuunnitelmiin on sisällytetty ryhmäyttäviä harjoituksia, joiden tarkoitus on saada osallistujat puhaltamaan yhteiseen hiileen ja löytämään toistensa vahvuudet. Olemme huomanneet, että Pelistudio kannattaa järjestää ikäryhmittäin. Nuoremmat pelinkehittäjät luovat pelejä Minecraft Educationissa tai Scratchilla. Vanhemmille osallistujille voimme tarjota koulujen tietokoneista riippuen vaikka Unreal Enginella pelien tekemistä. Harrastusryhmä mukautuu koululta löytyvien laitteiden ja ohjelmien mukaan. Ei tarvitse erillisiä hankintoja.
2: CREATOR STUDIO (Mediataide ja mediakasvatus)
Video: https://youtu.be/hPp0PNS-hS4
School of Gamingin Creator Studiossa osallistujat pääsevät kehittämään ja hiomaan omia sisällöntuotantotaitojaan. Ryhmän kiinnostuksen kohteiden perusteella kerhossa otetaan haltuun eri medioita (esim. shorts videot, lyhytelokuva tai vaikkapa podcast). Creator Studio mahdollistaa erilaisten kiinnotuksen kohteiden yhdistämisen yhteiseksi luovaksi projektiksi. Creator Studiossa osallistujat voivat myös kokeilla erilaisia rooleja ja näin löytää itselleen sopivia luovan ilmaisun tyylejä. Tässä kerhossa on lupa olla luova, leikkiä ja kokeilla. Creator Studiossa opitaan oikeita taitoja, jotka auttavat niin kouluprojekteissa kuin vapaa-ajan harrastuksissa. Halutessaan osallistujat voivat koota itselleen portfoliota, joka tekee uudet taidot näkyväksi. Kerhoon osallistuminen ei vaadi aiempia taitoja. Olipa osallistuja vasta-alkaja tai jo sisältöä luova tekijä, kannustava ja yhteistyötä korostava ilmapiiri toivottaa kaikki taitotasot tervetulleeksi yhteisten projektien äärelle. Creator Studion materiaalit on suunniteltu ottaen huomioon erilaiset oppijat ja neurokirjon lapset. Pelikasvattajia perehdytetään toimimaan erilaisten oppijoiden kanssa ja heidän tarpeet huomioiden. Kaikissa kerhoissa luodaan yhteisöllinen ilmapiiri, jossa kaikkien ääni saadaan kuuluviin. Creator Studion kaikkiin tuntisuunnitelmiin on sisällytetty ryhmäyttäviä harjoituksia, joiden tarkoitus on saada osallistujat puhaltamaan yhteiseen hiileen ja löytämään toistensa vahvuudet. Creator Studio on kustomoitavissa ikäryhmälle sopivaksi. Nuoremmille osallistujille suosittelemme projektien luomista Minecraft Educationiin. Olemme aiemmin mm. tehneet lyhytelokuvia, joissa pelihahmot toimivat näyttelijöinä ja pelimaailmaan on rakennettu lavasteet. Vanhempia osallistujia voi puolestaan kiinnostaa enemmän videoiden ja kuvan editointi, jolloin käytämme koneilta ja koululta löytyviä välineitä ja työkaluja. Harrastusryhmä mukautuu koululta löytyvien laitteiden ja ohjelmien mukaan. Ei tarvitse erillisiä hankintoja.
3: MINECRAFT-SEIKKAILUT (Lukemiseen ja kirjoittamiseen kannustavaa Minecraft-seikkailua)
Video: https://youtu.be/akoBcDaLPn0
Minecraft-seikkailuissa osallistujat pääsevät yhdessä luomaan oman kotikylän, josta seikkailu voi alkaa. Seikkailua vauhdittavat ryhmäyttävät tarinalliset tehtävät, joita suorittamalla ryhmä kerää itselleen pisteitä. Leirinuotion äärellä yhdessä mietitään hankitaanko pisteillä esimerkiksi jokaiselle uusi timanttihakku vai säästetäänkö niitä johonkin isompaan pelin sisäiseen palkintoon. Ryhmästä muodostuu tiivis porukka, jossa ollaan valmiita auttamaan toinen toista ja työskentelemään yhteisen hyvän eteen. Yhteisistä kokemuksista jää muistoksi seikkailujen muovaama kotimaailma ja Minecraft Educationin kameralla taltioitu virtuaalinen valokuva-albumi. Minecraft-seikkailut on loistava tapa tutustua oman ikäisiin samoista jutuista kiinnostuneisiin kavereihin, oppia ryhmässä työskentelemisen taitoja ja rennossa ilmapiirissä kokoontua merkityksellisen harrastuksen äärelle. Kerhon tehtävät on suunniteltu ottaen huomioon erilaiset oppijat ja neurokirjon lapset. Pelikasvattajia perehdytetään toimimaan erilaisten oppijoiden kanssa ja heidän tarpeet huomioiden. Ryhmäyttävät tehtävät luovat yhteisöllistä ilmapiiriä, jossa jokainen voi kokea olevansa tärkeä osa porukkaa. Minecraft-seikkailut sopii erityisen hyvin myös lapselle, joka tarvitsee suomenkielisiä keskustelukavereita.
4: ESPORTS-TREENIT (E-urheiluharrastus)
Video: https://youtu.be/tSeDgthSZ1c
E-sports-treenit on palkitseva harrastus, jossa pääsee kokemaan onnistumisia yhdessä oman joukkueen kanssa. Treeneissä pureudutaan siihen, millaista on olla hyvä e-urheilija. Luomme harjoittelua tukevia rutiineja ja puhumme unen, ravinnon ja liikunnan tärkeydestä e-urheilijan treenikalenterissa. E-urheilujoukkueessa on aina pelaajien lisäksi myös muita tärkeitä rooleja, joista jokainen voi löytää itseään kiinnostavan vastuualueen. Esimerkiksi joukkueen kapteeni huolehtii hyvästä tiimihengestä, manageri varmistaa että treeneissä muistetaan juoda vettä ja content creator napsii talteen yhteiset tähtihetket. Treenejä ohjaa pelikasvattaja, joka auttaa pelaajia löytämään omat vahvuudet, navigoimaan erilaisten tunnetilojen läpi ja rakentamaan hyvää joukkuehenkeä, jossa jokaisella on oma paikkansa. E-urheilutreenit sopivat kaikentasoisille peliharrastuksesta kiinnostuneille ja pelikasvattajamme huolehtii, että valitut pelit sopivat ryhmälle ikärajasäännösten puitteissa. E-urheilutreenien sisällöt on suunniteltu ottaen huomioon erilaiset oppijat ja neurokirjon lapset. Pelikasvattajia perehdytetään toimimaan erilaisten oppijoiden kanssa ja heidän tarpeet huomioiden.
5: LEVEL 1 – TIETOKONETAITOJA ALOITTELIJOILLE
Minecraft Education on erinomainen työkalu tutustuttaa vasta-alkajia tietokoneen käytön saloihin. Level 1 opettaa osallistujille digikansalaisen perustaitoja samalla kun harjoitellaan hiiren ja näppäimistön käyttöä, tekstin tuottamista ja kommunikointitaitoja. Vasta-alkajien kerhoon toivoisimme hieman pienempää ryhmäkokoa, sillä osallistujat tarvitsevat enemmän ohjaajien huomiota. Hyvä ryhmäkoko tässä kerhossa on kahdeksan. Kerhon materiaalit on tehty huomioiden erilaiset oppijat ja neurokirjon lapset. Kerhosisältöä on testattu kuluva syksy School of Gamingin omassa kerhossa. Lukukauden aikana osallistujien tietokonetaidot ovat kehittyneet niin, että he pärjäävät normaaleissa pelikerhoissa, vaikka aloittivat täysin olemattomilla tietokonetaidoilla.
6: NEPSY-YSTÄVÄLLINEN MINECRAFT-PELIKERHO
Kaikki School of Gamingin pelikerhot on suunniteltu neurokirjon lapset huomioiden, mutta nepsy-ystävällisessä pelikerhossa osallistujamäärät ovat huomattavasti normaalikerhoa pienemmät ja ohjaajana toimivat erityisesti neurokirjon lasten ohjaamiseen erikoistuneet pelikasvattajat. Olemme vetäneet etänä järjestettyjä nepsy-ystävällisiä pelikerhoja koko syksyn ja kokemuksemme niistä ovat erittäin positiivisia. Etänä järjestetyissä pelikerhoissa vuorovaikutus tapahtuu pelihahmon kautta tutusta ja turvallisesta ympäristöstä käsin. Tämä rohkaisee osallistuvaa lasta ja nuorta kokeilemaan pelottavalta ja ahdistavalta tuntuvia tilanteita ja kerhoissa keskitytäänkin positiivisten kokemusten rakentamiseen yhdessä kerholaisten kanssa. Nepsykerhoissa lapset ovat rohkaistuneet koulussa sosiaalisissa tilanteissa ja uskaltaneet ottaa kontaktia koulukavereiden kanssa. Pelimaailmassa tilanteiden harjoittelu on saatu siirrettyä myös tosielämän puolelle. Minecraft toimii tässä kerhossa erinomaisena harjoittelumaailmana tarjoten mahdollisuuksia yhdessä tekemiselle ja seikkailemiselle. Sisällöllisesti kerho noudattelee Minecraft-seikkailuiden tuntisuunnitelmaa keskittyen erityisesti yhdessä tekemiseen. Vaikka harrastukseen osallistuttaisiinkin kotikoneilta, tarjoamme osallistujille Minecraft Education -tunnukset, jolloin erillisiä pelihankintoja ei perheiden tarvitse harrastukseen osallistuakseen hankkia. Minecraft Education ei myöskään vaadi tehokasta konetta pyöriäkseen.
Lisätiedot
harrastuskoordinaattori@sog.gg
040 745 3749
www.sog.gg
Instagram: www.instagram.com/sog_suomi
Youtube: https://www.youtube.com/@SchoolofGamingSuomi