Hyppää sisältöön

Pedagogiikan jatkokurssi -Inklusiivinen pedagogiikka ja lapsen tuen tarpeet harrastustoiminnassa 2op

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen painottuen lapsen tuen tarpeisiin ja erityispedagogisiin näkökulmiin. Pedagogiikan jatkokurssin teemat on koottu Pedagogiikan perusteet kurssin osallistujien toiveiden pohjalta. Koulutusta suositellaan jatkokurssina pedagogiikan perusteet kurssin suorittaneille ja kaikille harrastustoiminnan erityispedagogisista seikoista kiinnostuneille. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutus toteutetaan etäopintoina Zoomissa, sisältäen orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti ma 7.10. (klo 16.00–17.30) tai pe 11.10.(klo 9.00–10.30) orientaatio ja infoluennot sekä kaksi intensiivikurssipäivää ti 22.10. (klo 9.00–15.15), ke 30.10. (klo 9.00-15.15) ja kurssin päätöspäivän ma18.11. (klo 14.00-17.15).

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi keskittyminen ja uuden oppiminen on joskus monille lapsille vaikeaa?
  • Miksi kaikki lapset eivät olekaan aina innokkaita oppimaan ryhmässä?
  • Mitkä asiat ovat oppimisvaikeuksien taustalla?
  • Mitä lapsen tuen tarpeita on hyvä tietää ja miten ohjaaja voi tukea jokaisen lapsen harrastustoimintaa?
  • Miten toimia ohjaajana haastavassa tilanteessa ja mistä saada tarvittaessa tukea itselle?

Näitä aiheita ja muuta alan ajankohtaista tietoa käsitellään pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian ja kasvatuspsykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla. Tarkempi ohjelma ja luennoitsijatiedot sekä koulutukseen ilmoittautumisohje julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa.

Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat Taideyliopiston Avoimen kampuksen todistuksen.

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä koulutuksen alkua.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Sirke Pekkilä, Taideyliopiston Avoin kampus, sirke.pekkila@uniarts.fi
Suunnittelija Sunna Maijala, Taideyliopiston Avoin kampus, sunna.maijala@uniarts.fi

Jaa somessa: