Hyppää sisältöön

Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa (3 op)

Ilmoittaudu

Maksuton ja virtuaalinen koulutus syksyllä 2024 kaikille lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaajille. Suuren suosion saavuttanut pedagogisen osaamisen koulutus järjestetään aiemmasta tiedosta poiketen vielä kahdeksannen kerran. Koulutus on suunnattu liikunnan, urheilun, taiteen, kulttuurin ja muiden harrastusten ohjaajille, ja siitä vastaavat alan huippuasiantuntijat. Koulutus on osa Harrastamisen Suomen mallin kehittämistoimintaa. Voit osallistua koulutukseen urasi missä vaiheessa tahansa – olit sitten uusi tai jo kokenut ohjaaja tai valmentaja. Koulutus on kolmen opintopisteen laajuinen, ja saat hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta todistuksen.

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. Koulutus vastaa kysymyksiin:

  • Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
  • Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
  • Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
  • Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
  • Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

Näitä aiheita ja alan ajankohtaista tietoa käsitellään erityispedagogiikan, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla.

Koulutuksen järjestävät Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa.

Koulutukseen otetaan 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Koulutuspäivät syksyllä 2024:

6.9. kello 9–10.30 Oppiva ja hyvinvoiva lapsi ja nuori – pedagogiikan perusteet, orientaatio kurssille

9.9. kello 16.00–17.30 Oppiva ja hyvinvoiva lapsi ja nuori – pedagogiikan perusteet, orientaatio kurssille (vaihtoehtoinen 16.5. kanssa, päivien sisältö on sama)

10.9. kello 9.15–15.30 Oppiminen, vuorovaikutus ja kannustava kohtaaminen nuoren harrastajan elämässä

18.9. kello 9.00–15.00 Ohjaajan pedagoginen toiminta ja menetelmät harrastustoiminnan ohjausta tukemassa

26.9. kello 10.00–16.15 Tunteet, motivaatio, oppijalähtöisyys ja ratkaisukeskeisyys kokonaisvaltaisen sensitiivisen vuorovaikutuksen perustana

4.10. kello 9.15–15.30 Dialogisuus, kulttuuritietoisuus ja ratkaisukeskeisyys kokonaisvaltaisen sensitiivisen vuorovaikutuksen perustana

4.11. kello 14–17 Kurssin päätöspäivä

Koulutus on suomeksi, kysymyksiä voi esittää ja kurssitehtävät tehdä myös ruotsiksi tai englanniksi. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen.

Lue lisää sekä koulutuksesta että sen ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 30.8.2024: https://www.uniarts.fi/projektit/pedagogisen-toiminnan-perusteet-lasten-ja-nuorten-harrastustoiminnassa/

Lisätietoa antaa tarvittaessa myös koulutuksen suunnittelija Sunna Maijala:
sunna.maijala@uniarts.fi

Jaa somessa: