Hyppää sisältöön

Vinkkejä osallistujien saamisesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja kesäleireille

Parkouria toivoi 38 % oppilaista, jotka vastasivat vuoden 2022 Valtakunnalliseen Koululaiskyselyyn. kuva: Shutterstock.com / carballo

Ilmoittaudu

Parkour Akatemia järjestää maksuttoman 30min webinaarin, jossa saat tärkeitä vinkkejä osallistujien saamisesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja kesäleireille. Webinaarin jälkeen on varattu aikaa kysymyksille. Webinaari kannattaa ehdottomasti tulla kuulemaan, jos järjestät harrastus- ja/tai leiritoimintaa lapsille tai nuorille.

Kerromme webinaarissa

  • Mitä on lasten ja nuorten keskuudessa kysytyin harrastus parkour ja miten sitä voi järjestää edullisesti?
  • Miten ilmoittautuminen toimintaan kannattaa hoitaa, jotta saadaan paljon osallistujia ja vähennetään työmäärää?
  • Miten toiminnasta kannattaa tiedottaa, jotta se tavoittaa oikeat henkilöt ja saat runsaasti osallistujia toimintaan?
  • Mitkä ovat tiedotuksen viestit ja sisällöt, jotta se houkuttelee osallistumaan toimintaan?

Parkour Akatemia on harrastustoiminnasta tiedottamisen edelläkävijä ja tällä hetkellä maailman suurin parkourin opetusorganisaatio. Olemme olleet vuonna 2023 yhteistyössä lähes sadan kunnan ja yhdistyksen kanssa toteuttamassa parkour-toimintaa. Olemme olleet aitiopaikalla näkemässä monia hyviä ja toisaalta ei niin toimivia käytäntöjä. Haluamme auttaa kaikkia kiinnostuneita tekemään hyvää tiedotustoimintaa ja järjestämään kysyttyä parkour-toimintaa. Webinaari järjestetään kaksi kertaa samalla sisällöllä. Ajat ovat perjantai 15.12.2023 klo 9:00-9:30 ja torstai 11.1.2024  klo 14:00-14:30. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sivun alalaidasta löytyvä lomake.

Parkourin suosio ja haasteet
Loppuvuonna 2022 teetetyssä koululaiskyselyssä parkour oli edelleen lasten ja nuorten ykköstoive. Parkour on Suomessa vielä uusi laji, ja parkour-harrastuksen järjestämiseen esimerkiksi saatavilla olevilla koulujen liikuntasaleilla  liittyy useita haasteita, jotka saattavat muodostua toteuttamisen esteeksi.

  • Ammattitaitoisia parkour-ohjaajia on Suomessa vain kourallinen eikä ohjaajia yksinkertaisesti ole riittävästi suurimmassa osassa kunnista. Mistä saada ammattitaitoinen ja laadukas ohjaus parkour-kerhoihin tai kesäleireille?
  • Onko parkour turvallista? Miten järjestää turvallista parkour-opetusta koulun salissa?
  • Kerho on vain kerran viikossa. Millä keinoilla parkour-harrastuksesta saadaan pysyvät hyödyt osallistujien elämään ja kuinka edistetään lasten liikkumista ohjattujen harjoitusten ulkopuolella?
  • Millä välineillä parkouria ohjataan koulujen saleissa?

Hämähäkki Perttu

Hämähäkki Perttu

Kuka webinaarin pitää?
Tilaisuudessa on puhumassa Parkour Akatemian perustaja ja Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen Perttu “Hämähäkki” Pihlaja. Hänen luotsaamansa organisaatio on toiminut lajin pioneerina ja esikuvana kansainvälisesti monella tapaa. Pihlaja on erikoistunut työssään harrastustoiminnasta tiedottamiseen ja uusien harrastajien löytämiseen. Parkour Akatemia on mm. kehittänyt parkour-opetuskonsepteja eri ikäisille taaperoista vanhuksiin, kouluttanut parkour-ohjaajia, kehittänyt ja suunnitellut parkour-alueita ja -välineitä lukuisiin kohteisiin. Pihlaja palkittiin vuonna 2023 Urheilugaalassa lajin Taustavoima-tunnustuksella.

Jaa somessa: