Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin Kevätpäivät Tavoitteena laadukas harrastustoiminta ja kulttuurikasvatus 19.-21.4.2022

Lastenkulttuurin Kevätpäivät Seinäjoella 19.-21.4.2022

Mitä on laatu lasten ja nuorten harrastustoiminnassa, lastenkulttuurin toiminnassa ja kulttuurikasvatustyössä? Millaisia kulttuurikasvatuksen taitoja tarvitaan tulevaisuudessa? Miten lapsilähtöisyys liittyy laatuun? Mikä motivoi ja mahdollistaa harrastamiseen?

Seinäjoen kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Louhimon, Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton sekä Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen henkilöstö toivottavat kaikki lasten ja nuorten harrastamisen ja kulttuuritoiminnan parissa työskentelevät sekä lastenkulttuurin verkoston jäsenet tervetulleiksi kohtaamaan mielenkiintoisten puheenvuorojen, työpajakierrosten ja esitysten ääreen. Päivien teemana on laatu, johon sukelletaan kiinnostavien avausten, osallistavan keskustelun sekä yhdessä työskentelyn kautta. Tarjolla on upeita verkostoitumismahdollisuuksia, esityksiä ja elämyksiä – lasten ääntä unohtamatta!

19.4. 

Kick off -ilta käynnistää Kevätpäivät tarjoten iltaohjelmaa kaikille jo tiistaina 19.4. Seinäjoelle saapuville. Lisäksi Harrastamisen Suomen mallin kuntakoordinaattorit ja muut mallin toimintaa kunnissa organisoivat henkilöt kokoontuvat verkostotapaamiseen klo 17.00-18.30 ennen yhteistä iltaohjelmaa. 

20.4.

Kaikille avoimena seminaari- ja työpajapäivänä keskiviikkona 20.4. laatua tarkastellaan lasten ja nuorten harrastamisen, lastenkulttuurin sekä kulttuurikasvatussuunnitelmatyön näkökulmista. Harrastamisen Suomen mallin työpajoissa pureudutaan harrastamisen laadun elementteihin, kuten suunnitelmallisuuteen, yhteistyöhön, saavutettavuuteen, hyvään hallintoon ja lapsilähtöisyyteen. Kulttuurikasvatussuunnitelmien osalta paneudutaan muun muassa tulevaisuuden taitoihin, lasten osallisuuden edistämiseen ja kulttuuriperintöön.

21.4.

Lastenkulttuuriverkostolle suunnatussa jäsenpäivässä torstaina 21.4. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskukset kutsutaan syventymään laatuun harrastamisen, kulttuurikasvatuksen sekä lastenkulttuurifestivaalien ja yleisötyön kautta. Torstaina pidetään myös Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton vuosikokous.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

1-3 päivän osallistuminen:
60 € + alv (Kaikki muut kuin Suomen lastenkulttuurikeskusten jäsenet)
40 € + alv (Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet)

Harrastamisen Suomen mallin kuntakoordinaattoreiden tapaaminen on maksuton

Hintoihin sisältyy iltapäiväkahvi 20.4. ja 21.4. Lounas on tarjolla omakustannehintaan.

Tapahtuman ilmoittautuminen on päättynyt ja tapahtuma on täynnä.

Harrastamisen Suomen mallin avustusta lukuvuodelle 2021–2022 saaneet kunnat voivat kirjata Kevätpäivien osallistumismaksun Harrastamisen Suomen malli -hankkeen kokonaiskustannuksiin, mutta ei hyväksyttävänä kustannuksena eli se voi olla mukana muissa kustannuksissa, jotka aiheutuvat hankkeen välttämättöminä oheismenoina. Avustuksen hakuohjeen mukaan: ”Kokonaiskustannukset voivat sisältää myös muita hankkeesta tai toiminnasta aiheutuneita kustannuksia kuin hyväksyttäviä kustannuksia (esim. hankkeesta tai toiminnasta aiheutuneet lisäkustannukset koulukuljetuksista). Kaikki kustannukset (myös muut kuin hyväksyttävät kustannukset) tulee raportointivaiheessa kirjata hanketta tai toimintaa varten perustettavalle kustannuspaikalle.”
Avustuksen käyttöön liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa Emilia Piitulainen, ylitarkastaja, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, emilia.piitulainen@avi.fi, p. 0503962822.

Missä Kevätpäivät järjestetään?

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Tiistain 19.4. sekä torstain 20.4. tapahtumat toteutetaan Kalevan Navetassa, joka sijaitsee kilometrin päässä Seinäjoen matkakeskukselta (VR, linja-autoliikenne).

Katso tarkemmat tiedot ja saapumisohjeet.

Rytmikorjaamo, Vaasantie 11

Keskiviikon 20.4. ohjelma toteutetaan Rytmikorjaamolla, joka sijaitsee 1,7 km päässä Seinäjoen matkakeskukselta (VR, linja-autoliikenne).

Katso tarkemmat tiedot ja saapumisohjeet.

Yöpyminen Seinäjoella

Tapahtumaan osallistuville on varattu kiintiö Scandic Seinäjoki -hotellista.
Ajankohta: 19.-21.4.2022

Huonehinnat:

  • 102 € / yhden hengen standard -huone / vrk
  • 122 € / kahden hengen standard -huone / vrk

Avoin huonekiintiö:
Huoneet ovat varattavissa varaustilanteen mukaan varauskoodilla BSUO190422. Kiintiöstä varatun yksittäisen huonevarauksen voi perua kuluitta tulopäivään klo 18.00 asti. Huoneet ovat varattavissa 5.4.2022 mennessä (jokainen varaa ja maksaa oman majoituksensa).

Huoneen varaaminen:
Osallistujat varaavat huoneensa suoraan hotellilta puhelimitse tai sähköpostilla annettua varaustunnusta käyttämällä.
Verkossa tehtävä varaus: https://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BSUO190422
Sähköpostilla tehtävä varaus: seinajoki@scandichotels.com
Puhelimitse tehtävä varaus:  +358 6 2413 0019

Seinäjoen Scandic, Kauppakatu 10,  sijaitsee 350 metrin päässä Seinäjoen matkakeskuksesta (VR, linja-autoliikenne).
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/seinajoki/scandic-seinajoki

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä.

Omar Zouiter, lastenkulttuurituottaja,
Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Seinäjoki
omar.zouiter@seinajoki.fi
040 774 8563

Tarja Vartiainen, koordinaattori,
Harrastamisen Suomen mallin yhteyspiste
tarja.vartiainen@oph.fi
050 577 8907

Eeva Laitinen, projektikoordinaattori
Kulttuurikasvatussuunnitelmat
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
eeva.laitinen@lastenkulttuuri.fi
044 2690512

Jaa somessa: