Hyppää sisältöön

Harrastusviikko 5.-11.9.2022

Harrastusviikkoa vietetään 5.-11.9.2022

Harrastusviikon tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mieluisa harrastus. Viikon aikana lapsille ja nuorille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastuksia.

Harrastusviikon 5.–11.9.2022 voi toteuttaa esimerkiksi koulu- tai kuntakohtaisesti. Kouluissa voi esimerkiksi järjestää harrastusten teemapäiviä tai kaikkien luokkien vanhempainillan harrastusten toimintapisteisiin tutustuen. Kuntakohtaisesti voi esimerkiksi järjestää harrastusmessut, johon oppilaat tutustuvat opettajien johdolla päivällä ja illalla perheiden kanssa yhdessä. Uusia harrastuksia pääsee kokeilemaan virtuaalisesti harrastusviikko.fi -sivustolla ympäri vuoden.

Tutustukaa lasten ja nuorten kanssa harrastuksiin harrastuskorttien avulla

Harrastamisen Suomen mallin harrastuskortit viukan muodossa kädessä.
Harrastuskorttien avulla pääsee tutustumaan eri harrastuksiin.

Vuoden 2020 koululaiskyselyyn vastanneista 55 % haluaa aloittaa jonkun harrastuksen. Joka viidenneltä puuttuu mieleinen harrastus. Heistä yli 60 % haluaisi aloittaa harrastamisen. Harrastuskorttien avulla pääsee tutustumaan eri harrastuksiin ja pelaamaan korttipelejä. Peruskoulujen koululuokat pääsevät osallistumaan myös ideakilpailuun. Kilpailussa etsitään ideoita harrastusten esittelyyn harrastuskorttien avulla.

Jaa somessa: