Hyppää sisältöön

Harrastusviikko 6.-12.9.2021

Harrastusviikkoa vietetään 5.-11.9.2022

Harrastusviikko järjestetään 6.-12.9.2021. Harrastusviikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Moni lapsi ja nuori on vailla harrastusta ja joskus harrastaminen päättyy lapsen tai nuoren omista toiveista huolimatta. Harrastusviikko on yhdistyksille loistava tilaisuus kutsua lapset ja nuoret tutustumaan toimintaan – tarjota maistiainen – ja kertoa myös, miten kokeilun jälkeen harrastusta voi jatkaa, jos innostus syttyy.

Harrastuksiin pääsee tutustumaan myös harrastusviikon ulkopuolella. Opetus- ja kulttuuriministeriön on koonnut yhdessä harrastusverkoston kanssa virtuaalisen harrastusviikkoalustan. Linkkien kautta lapset ja nuoret perheineen pystyvät tutustumaan erilaisiin harrastuksiin virtuaalisesti ympäri vuoden.

Virtuaalinen harrastusviikkoalusta on myös koulujen käytettävissä koko vuoden. Jokainen kunta ja koulu voi siis sopia itselleen sopivan ajankohdan harrastusviikolle tai hyödyntää vinkkejä piristämään vaikka jokaista kouluviikkoa. Vain mielikuvitus on rajana. Lisätiedot harrastusviikon verkkosivulla.

“Taideharrastukset kehittävät lasten ja nuorten taitoja, älykkyyttä, itsetuntoa, hahmottamis- ja oppimiskykyä monipuolisesti. Siksi on tärkeää, että Harrastamisen Suomen mallissa tulee kaikissa kunnissa lapsilla ja nuorilla olla oikeus valita harrastus myös taiteen ja kulttuurin saralta.”

Aleksi Valta, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Jaa somessa: