Hyppää sisältöön

Esittely: ”Se on kivaa, koska et ole yksin” Pelilliset menetelmät apuna etsimässä laadullista tietoa lasten ja nuorten harrastustoiveista

Ilmoittaudu

Tervetuloa kuulemaan kehittämistyön esittelyä ke 31.5.2023 klo 14.00–15.00 (Teams-kokous)

Espoossa on kehitetty Harrastamisen Suomen malliin liittyvän lasten ja nuorten harrastustoiveiden kuulemisen tueksi pelillistetty työpajakonsepti. Konseptia on kehitelty kevään 2023 aikana osana Lahden LAB-ammattikorkeakouluun tehtyä YAMK-opinnäytetyötä. 

Työpajakonseptilla selvitetään pelillisin menetelmin lasten ja nuorten harrastustoiveita sekä harrastuksiin liittyviä syitä ja odotuksia. Konseptissa tunnistetaan kuulemisen aikana myös Harrastamisen Suomen mallin ensisijaiset kohderyhmät eli ne lapset ja nuoret, joilla ei ole vielä ohjattuja harrastuksia. Näin erityisesti heidän toiveensa pystytään huomioimaan harrastustoimintaa suunnitellessa.

Konseptin suunnittelussa käytettiin palvelumuotoilun lähestymistapaa lapsikeskeisestä näkökulmasta. Konsepti on eräänlainen muotoilupeli, jossa lapset ja nuoret pääsevät pelinomaisin keinoin kertomaan omista harrastamiseen liittyvistä ajatuksistaan sekä valitsemaan ryhmässä yhteisiä suosikkiharrastuksia.

Ilmoittautumalla tapahtumaan saat kutsun sähköpostiisi.

Ilmoittautuneille lähetetään myös esittelyssä käytetyt diat sekä linkki opinnäytetyöraporttiin. Esittelyä ei tallenneta.

Lisätiedot
Kimmo Sillanmikko
Projektipäällikkö, Espoon Harrastuspolku
040 636 8773
kimmo.sillanmikko@espoo.fi

Jaa somessa: