Järjestyksessä viides Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa –koulutus lasten ja nuorten harrastusten ohjaajille ja valmentajille käynnistyy 23.10. Maksuttoman etäkurssin aiheena on lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet.
Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen. Koulutuskokonaisuus on yksi Harrastamisen Suomen mallin kehittämishankkeista ja se myös toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Kurssi on tarkoitettu uusille osallistujille, jotka eivät ole osallistuneet tälle kurssille aiemmin. Kurssi on maksuton ja toteutetaan etäopintoina Zoomissa.
Koulutus sisältää orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti 23.10. tai 27.10., neljä intensiivikurssipäivää 30.10., 14.11., 22.11. ja 30.11. sekä päätöspäivän 13.12. Koulutus on suunnattu lasten ja nuorten liikunnan, urheilun, taiteen, kulttuurin, tieteen ja muiden harrastusten ohjaajille ja valmentajille. Kurssin suorittamisesta hyväksytysti saa 3 opintopistettä ja todistuksen.
Koulutus vastaa kysymyksiin:
• Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
• Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
• Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
• Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
• Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?
Aiheista luennoivat pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen asiantuntijat.
Ilmoittautuminen 12.10.2023 mennessä: https://www.lyyti.fi/questions/3f8885678a
Koulutukseen otetaan 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Koulutuksen ohjelma
Lisätietoja antaa suunnittelija Riikka Herva (Taideyliopiston Avoin kampus, riikka.herva@uniarts.fi)